06Февруари2023

Церемонията ДАРИТЕЛ НА ГОДИНАТА 2012 гостува в Стара Загора

Dariteli2011

Утре вечер, 28.06.2013г., в Стара Загора ще се проведе ежегодната церемония „ДАРИТЕЛ НА ГОДИНАТА 2012” на Асоциацията на обществените фондации в България. Наградата се връчва за седма поредна година на корпоративни и индивидуални дарители за принос към дейността на обществените фондации и развитие на благотворителността на местно ниво.

В мисията на всяка от обществените фондации е заложен стремеж да се подкрепя развитието на гражданското общество чрез набиране на дарения и насочването им към инициативи, които отговарят на нуждите на местната общност.

Усилията са насочени към това даряваните средства да се управляват професионално, прозрачно и по приоритети, които всяка местна общност сама е определила. В свое изследване социалният антрополог Харалан Александров споделя, че „един от ключовите фактори за успеха на обществените фондации е изграждането на култура на участие и ангажиране с общността.”

Тази година домакин на церемонията е ФОНДАЦИЯ „ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД – СТАРА ЗАГОРА”. Организацията е създадена през юни 2003 година и празнува своя 10 годишен юбилей.

Утре вечер, 28.06.2013г., Асоциацията на обществените фондации в България ще гостува в Стара Загора. Там ще се проведе ежегодната церемония „ДАРИТЕЛ НА ГОДИНАТА 2012”. Наградата се връчва за седма поредна година от Асоциацията на обществените фондации в България на корпоративни и индивидуални дарители за принос към дейността на обществените фондации и развитие на благотворителността на местно ниво.

В мисията на всяка от обществените фондации е заложен стремеж да се подкрепя развитието на гражданското общество чрез набиране на дарения и насочването им към инициативи, които отговарят на обществени нужди.

Усилията са насочени към това даряваните средства да се управляват професионално, прозрачно и по приоритети, които всяка местна общност сама е определила. В свое изследване социалният антрополог Харалан Александров „един от ключовите фактори за успеха на обществените фондации е изграждането на култура на участие и ангажиране с общността.”

Тази година домакин на церемонията е ФОНДАЦИЯ „ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД – СТАРА ЗАГОРА”. Организацията е създадена през юни 2003 година и празнува своя 10 годишен юбилей.